Em dic David Manubens. Em considero un aficionat de la cuina, modestament, tot i la base d’estudis que tinc en aquest àmbit.
 M’agrada el bon rotllo, i passar-m’ho bé cuinant amb la família i els amics. Per aquest motiu també vull compartir aquesta guia d’idees per començar a cuinar. Sóc bastant introvertit, però també sóc capaç de dir la meva sense necessitat d’obrir la boca. M’agraden les coses simples, pràctiques i pures. Ho reflecteixo en els meus plats, però a la vegada busco la perfecció en el sabor i les olors de cada ingredient.

La meva filosofia: Qualitat + Senzillesa = Èxit. 
La passió per la cuina em va venir gràcies a l’àvia Lola. Per les seves mans i el seu peró (que és com li diu a la perola) passen les millors patates fregides, els millors pestiños, les millors rosquilles, i una llarga llista de plats suculents en què regna el caliu i la senzillesa de menjar bé i sa.

De tota manera, els meus inicis van ser l’any 1991 al Lycée francès d’Andorra. D’aquí, la pubertat, la joventut i la ruqueria em van fer una mala passada i vaig acabar els estudis a Manresa, a l’Escola Joviat. Per mi tot això ha estat un avantatge, per l’enorme experiència que he adquirit tant en la cuina francesa com en l’espanyola (i per descomptat, també la catalana). Abans de començar vull avisar-te que sóc una persona una mica inconformista. M’agraden les coses diferents, curioses, simples però perfectes. Que el plat queda poc presentable però la qualitat i el sabor dels productes són excepcionals? Doncs em quedo sempre amb la segona opció. En realitat, l’èxit d’un plat és la presentació, però si el tastes i té un gust de mil dimonis, ja has begut oli.

Totes les receptes d’aquest llibre són fàcils de fer. Són tradicionals, però amb un toc més modern. 
Hi ha també molta imaginació i improvisació en tot el que faig, fins i tot en els utensilis que tinc a casa. Si no tinc una mànega de pastisseria, per exemple, utilitzo dues culleres per fer boletes de pasta. El més important és passar-s’ho bé en tot el procés de les receptes i gaudir dels resultats després.